HAAVE is duurzaam en energiezuinig

In HAAVE woon je geheel duurzaam en energiezuinig. Alle appartementen zijn voorzien van energielabel A++++. Dit is het groenste label wat een woning toegekend kan krijgen. Een woning met een A-label bespaart je geld, is comfortabel en beter voor het milieu. Wie wil dat niet? Maar wat maakt de woningen precies duurzaam en energiezuinig? Lees hieronder alle details.

ENERGIE PRESTATIE COËFFICIËNT
De EPC staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt en zegt iets over hoe zuinig een gebouw is. Hoe zuiniger een gebouw, hoe lager de EPC waarde. Voor alle woningen in HAAVE is de EPC berekening maximaal 0,19. Daarmee voldoen de woningen aan de huidige BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) eisen.

WKO-INSTALLATIE
De allernieuwste technieken worden toegepast in HAAVE. Zo worden de woningen niet verwarmd door middels van gas, maar wordt er warmte uit de bodem gewonnen. Hiervoor wordt een klimaatsysteem gebruikt, waarbij een centrale Warmte- en Koude Opslag (WKO) zorgt voor duurzame opwekking van warmte en koude. Elke woning in HAAVE beschikt dan ook over een warmtepomp die is aangesloten op de vloerverwarming. Een bijkomend voordeel: deze vloerverwarming kan de woningen ook koelen. In de zomer werkt het principe namelijk net andersom. Dan wordt de warmte teruggevoerd naar de bodem. Zo heeft je woning het hele jaar door een aangename temperatuur.

ZONNEPANELEN
Op de daken van de gebouwen worden zonnepanelen geplaatst om jouw woning maximaal energiezuinig te maken. Een zonnepaneel zorgt ervoor dat zonne-energie omgezet wordt in elektriciteit. De opgewekte stroom gaat dan direct naar de bewoners toe of wordt terug geleverd aan het elektriciteitsbedrijf.

WARMTETERUGWINNINGSVENTILATIE (WTW)
In de woningen van HAAVE komt een warmteterugwinningsventilatie (WTW). Dit ventilatiesysteem zorg ervoor dat de lucht in de woning wordt gefilterd. Zo ontstaat er een constant gezond binnenklimaat in de woning. Verse lucht wordt van buiten naar binnen aangezogen en oude lucht wordt via een ander circuit afgevoerd. De WTW installatie wint energie terug van de af te voeren lucht en warmt de aan te voeren lucht daarmee op. Dit zorgt voor een gunstig effect op het energieverbruik.  

Groen en energiezuinig wonen doe je in HAAVE!